Dreams.co.uaІменаЖіночі іменаБожена
735 Oracle

Божена: значення імені, характер і доля

Жіноче ім'я Божена за походженням слов'янське. Трактування значення цього імені звучить як «божа», «благословенна», і навіть «обдарована Богом» .Спеціалісти схиляються до версії, що воно вперше з'явилося в давньослов'янське діалекті і утворено від слова, що означає в перекладі «Бога».

українське жіноче ім'я Божена в Україні практично не зустрічається і популярністю користується найбільше саме в Польщі. Це католицьке ім'я вважається одним з найпопулярніших в Європі. Більш того, програма сумісна з багатьма українськими батькові та прізвищами і має сильну енергетику …

Ім'я Божена: Значення і характеристика
Походження імені Боженастарослов'янське
Переклад«божа»
За іншою версією«обдарована Богом»
Ангел хранитель і покровитель імені:Невідомо

Популярність:У сотню популярних жіночих імен ім'я Божена не потрапляє, і вважається дуже рідкісним. Доводиться не більше, ніж на 2-3 дівчинки з 10,000 новонароджених.

Розмовні варіанти:Божа, Божка, Боженка

Сучасні англійські аналоги:Бажена, Божа

Цікаве про ім'я Божена:Спочатку, багато століть назад, ім'я Божена користувалося попитом на теперішніх українських землях, але з тих пір все змінилося і тепер воно зустрічається виключно в Польщі і країнах Прибалтики.

Як впливає значення імені на долю: карма

Як і говорилося раніше, це жіноче ім'я має сильну енергетичну ауру. Звідси і версія про те, що значення імені Божена може впливати безпосередньо на характер, натуру, сутність і життя дівчинки, названої таким чином.

За головною версією воно здатне наділити носительку такими рисами як рішучість, свавілля, волелюбність, незалежність і норовливість. За великим рахунком, Боженов можна назвати жінкою-лідером, адже вона володіє лідерськими задатками і рисами організатора. Але не варто думати, що ці риси проявляться самі собою. Їх потрібно виховувати в Божені з дитинства.

До того ж, Божена має високу залежність від оточення. Оточення і суспільство легко можуть вплинути на її характер, натуру, звички, уподобання і смаки. Її потрібно з дитинства привчати до думки про те, що вона особистість, і повинна на все мати свої особисті, власні погляди.

Переваги та позитивні риси:красномовна, товариська, легко уживається в одному суспільстві з різними людьми, здатна спілкуватися з різними людьми на рівних, трохи владна, але зате готова стати повноцінним лідером, що беруть на себе відповідальність за всіх підлеглих.

Божена погано відноситься долюдям із заниженою самооцінкою, до тих, що бояться говорити про свою думку і відстоювати свої погляди, до слабких в моральному плані чоловікам.

Любов і шлюб для імені Божена

Жінки на ім'я Божена ніколи не страждають від нестачі чоловічої уваги, адже у них найчастіше дуже ефектна і приваблива зовнішність. Також чоловіків притягує їх зовнішня неприступність. Однак заміж вони виходять досить пізно, оскільки довго не можуть визначиться з вибором другої половинки.

Божена володіє сильним характером, але для коханого чоловіка може вести себе як слабка, потребує підтримки чоловіка жінка. У відносинах з чоловіком вона не терпить тиск, але з готовністю поступиться там, де це потрібно, не ставлячи свої амбіції вище за все.

Божена буде намагатися піклуватися про дружину, створювати домашній затишок і бути хорошою та гостинною господинею. Вона завжди готова прийняти гостей у себе в будинку. Дрібні неприємності в сімейному житті дають їй стимул намагатися стати ще краще. В її вірності дружину сумніватися не варто, так як вона сама затятий противник подружніх зрад.

Божена як Мати

Божена до материнства ставиться дуже навіть серйозно, тому діти у неї з'являються в чітко запланований час. Вона ретельно готується не тільки до народження малюка, але і до його зачаття. А з появою в її житті дитини, вона і зовсім присвячує всю себе материнству. Плюс, стає більш м'якою і жіночною.

Дітей своїх Божена любить шалено, але намагається не дуже їх балувати і виховує їх в строгості, досить багато часу приділяючи того, щоб навчити їх дисципліни повазі старших, відповідальності і не тільки . Вона вважає, що тільки так можна виростити освічених і серйозних людей, які зможуть домогтися успіху в житті. Крім того, вона вміло буде залучати до участі у вихованні дитини та свого чоловіка.

Не дивно, що Божена стежить за всебічним розвитком своїх дітей. Спортивні секції, гуртки за інтересами та всілякі розваги є для неї невід'ємною частиною виховного процесу.

Сумісність Божена c чоловічими іменами

Що стосується взаємин названої ім'ям Божена дівчата з представниками протилежної статі, так тут все цілком просто – таким зазвичай подобаються сильні, поривчасті, цілеспрямовані, напористі чоловіки. Обранець названої так дівчата буде по ідеї успішним і владним.

Число імені Божена

Число імені Божена по нумерології — 3. Магічна «трійка» найчастіше об'єднує в своїх підопічних взаємодоповнюючі протилежності. Так, всі знають про їх життєрадісному, активному і неординарному погляді на життя. Жінки на ім'я Божена, як і всі «3-ки», найчастіше творчі й оптимістичні люди, які вміють цінувати красу і смак життя. Вони ретельно стежать за своєю зовнішністю, модою, прагнуть до самовираження.

У «трійок» відмінна фантазія і неабиякі інтелектуальні здібності, які допомагають їм досягти особистих успіхів в професії і надихнути інших колег. Вроджені інтуїція і дар передбачення сприяють вмінню приймати правильні рішення в відповідальні моменти.

Третя найбільш суперечлива сторона «трійок» — це ймовірність того, що вони можуть піддатися ліні, стати пасивними і бездіяльними. Крім того, вони часом бувають надто довірливими, неврівноваженими, балакучими або егоїстичними. Ще й легкість, з якою вони зазвичай заробляють гроші, може вкрай негативно вплинути на натуру. Вона може схилити Боженов до марнотратства і з цим потрібно боротися.

Формула обчислення числа імені Божена:Б (2) + О (7) + Ж (8) + Е (6 ) + Н (6) + А (1) = 30 = 3 + 0 = 3

Астрологічна символіка імені Божена

  • Камінь-талісман – Рубін.
  • Планета-покровитель – Сонце і Меркурій.
  • стихією – Повітря.
  • Тваринний символ носія імені Божена – Лебідь.
  • Рослинний символ – Кедр.
  • Кращий зодіак – Лев .
  • Число Божени – 3.
  • Щасливий день – середа.
  • Ідеальний сезон – Літо.

Відомі люди з іменем Божена

Божена Дикель (польська актриса)

Божена Куровська (польська актриса)

Божена Стрийкувна (польська актриса театру і кінематографу)

Божена Адамек (польська кіноактрі са)

Божена Бегович (хорватська письменниця і поетеса)

Божена Ринська (російська журналістка)

Божена Питель (французька шахістка)

Божена Федорчік (польська кіноактриса)

Божена Гринер (сербська піаністка)

іменини дні і святі покровителі імені Божена

В православної церкви іменини імені Божена не святкують і при хрещенні це ім'я не дають, тому що свята з таким ім'ям є тільки у католиків.